Am încheiat lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat public

Am încheiat lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat public

Primăria Orașului Chitila a finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a instalației de iluminat public în orașul Chitila, proiect finanțat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) prin Programul Operațional Regional.

În această perioadă se fac ultimele reglaje, implementarea proiectului presupunând realizarea a 14.558 km de rețea electrică de iluminat public nouă.
Soluția de modernizare pe care am agreat-o a avut în vedere un sistem nou care implică reducerea costurilor de energie și a celor de întreținere.
Prin acest proiect am înlocuit toate sursele de iluminat existente de tip lămpi cu cele de tip LED confecționate din materiale ecologice (aluminiu turnat) care prezintă posibilitatea reciclării la sfârșitul duratei de viață.
Noile aparate de iluminat cu LED utilizate sunt astfel proiectate încât să limiteze poluarea luminoasă, iar în cazul unui defect de rețea ce poate produce aprinderea acestuia, materialele utilizate să nu întrețină arderea.
Totodată, prin proiect s-a implementat un sistem de telegestiune la nivelul întregului sistem de iluminat public existent. Ne-am propus reducerea consumului de energie cu aproximativ 30%, prin proiect implementând un mecanism de reducere a fluxului luminos în anumite intervale de timp și în anumite zone, setate în funcție de trafic și condițiile de siguranță ale zonei.
Proiectul s-a ridicat la 3,7 milioane de euro.