ANUNȚ PUBLIC
Privind obligativitatea înscrierii în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate
Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare au obligația de înscriere în registrul sistemului de epurare în termen de 120 zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.
Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului.
Persoanele fizice și juridice care au construit în curți fose sau bazine vidanjabile au obligația conform art.11 alin (2) din Hotărârea nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate să se înregistreze până la finalul lunii noiembrie 2022 în ”Registrul de evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate” și să informeze Primăria Orașului Chitila.
Formularul de înregistrare poate fi găsit pe site-ul www.primariachitila.ro sau la sediul Primăriei Chitila din Str. Ion Olteanu nr.6, Oraș Chitila, Jud. Ilfov în cadrul Serviciului Relații cu Publicul și după completare va fi depus în cadrul aceluiași serviciu.
În conformitate cu art.23 din Hotărârea nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art.11 alin.(1) ți (2) și art.15 alin(2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Obligația se aplică atât sistemelor existente, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire.