În Chitila va funcționa un ambulatoriu integrat al Spitalului Universitar de Urgență București

În Chitila va funcționa un ambulatoriu integrat al Spitalului Universitar de Urgență București

Articol de presă

 

 

În Chitila va funcționa un ambulatoriu integrat al Spitalului Universitar de Urgență București

 

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

 

 

Locuitorii din Chitila și din zonele limitrofe vor beneficia de asistență medicală de calitate prin Centrul Medical Ambulatoriu care va fi deschis în curând pe Șoseaua Banatului nr. 2.

Proiectul, finanțat prin  Planul Național de Redresare și Reziliență,  se află în faza finală, fiind livrate echipamentele medicale și mobilierul necesar dotării clădirii.

Centrul Medical Ambulatoriu Chitila, format dintr-un corp de clădire P+1E, cu o suprafață construita desfășurată de 1458 mp, va funcționa ca ambulatoriu integrat al Spitalului Universitar de Urgență București, în baza unui protocol semnat între primarul localității și managerul spitalului.

Obiectiv principal al proiectului îl constituie dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii în Orașul Chitila, judetul Ilfov în vederea creșterii accesului populației la servicii medicale de calitate.

Cetățenii orașului Chitila, principalii beneficiari ai serviciilor medicale prestate în cadrul unității medicale nou înființate, vor avea acces facil la diagnostic și tratament mai rapid și mai precis datorită aparatelor medicale moderne și performante.

Ca urmare a investiției realizate prin proiect se vor crea 20 specialități noi în ambulatoriu, din care 18 specialități clinice și 2 paraclinice.

Se vor dota cu echipamente și mobilier cabinetele de specialitate ale ambulatoriului, secția de imagistica și paraclinică, precum și sala de mici intervenții chirurgicale aferente următoarelor secții/specializări: cardiologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, urologie, ORL, oftalmologie, neurologie, psihiatrie, diabet și boli de nutriție, dermatologie, gastroenterologie, endocrinologie, ortopedie, reumatologie, medicină de familie, oncologie, hematologie și chirurgie.

Prin deschiderea acestui Ambulatoriu în Chitila autoritatea locală a avut în vedere asigurarea accesului egal și echitabil la servicii medicale de calitate tututor cetățenilor și creșterea gradului de confort al pacienților prin oferirea de servicii medicale în proximitate.

Echipamentele noi, achiziționate în vederea dotării ambulatoriului, vor asigura mijloacele oferirii de servicii medicale la standarde europene, vor conduce la reducerea timpului de diagnosticare și tratament, reducerea numărului de pacienți redirecționați către alte centre medicale, reducerea numărului de internări, cu implicații pozitive asupra gradului de sănătate al populației.

 

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.”