POR 2014-2020 COD SMIS 117712
PARC VALEA MANGULUI
Cod SMIS 117712
DESCRIEREA PROIECTULUI
Parcul Valea Mangului va fi un spațiu public de aproximativ 6,17 ha predominant plantat, ce urmărește protejarea și punerea în valoare a văii pârâului Mangu în care evoluează numeroase ecosisteme naturale remarcabile și specii de floră și faună deosebită.
Parcul va fi organizat în 2 zone majore:
- zonă pasivă, destinată plimbărilor și relaxării, compusă din poieni, zone cu masive de arbori și zone de stufăriș, de-a lungul văii pentru o intervenție cât mai naturală de-a lungul văii.
- o zona activă care cuprinde:
- un amfiteatru verde;
- un skatepark;
- un teren de roleri ce iarna se poate transforma în patinoar;
- un teren multisport (minifotbal-volei-tenis);
- un loc de joacă pentru copii;
unificate de o promenadă tip „belvedere” care traversează parcul paralel cu drumurile de acces (strada Mușețelului și strada Islaz).
Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice
1. Protejarea ecosistemelor din Valea Mangului (curățarea văii și limitarea intervențiilor în zona malului de lac) > Parc pedagogic si de recreere dedicat ecosistemelor naturale (Ecopole de la Loire) 2. Valorificarea peisajului Valea Mangului fără a interveni brutal în amenajarea acestuia. Acțiunile antropice discrete urmăresc o definire a spațiului fără a-i pierde identitatea. > Exemple de parc englezesc în care potențialul natural existent este valorizat
3. Valorificarea ansamblului “Zonă locuită – Vale naturală“ printr-o promenadă elegantă. Promenada oferă spațiului un caracter monumental și poate fi locul ideal pentru desfășurarea multor activitați: plimbări și relaxare, fastivități și târguri, jocuri și sporturi
4. Amenajarea unui Amfiteatru Verde ce poate fi locul de desfăsurare a unor festivități, spectacole și concerte în aer liber sau doar ca spațiu de relaxare și punct de panoramarea.
5. Construirea unor Terenuri Multifuncționale Intergate în Peisaj – un teren de BASCHET și MINIFOTBAL – un teren pentru ROLLERI ce iarna este transformat în PATINOAR
6. Construirea unui skatepark integrat în peisaj atât pentru începatori cât și pentru avansați ce poate fi un pol social împortant al parcului și al zonei în special pentru tineri.
7. Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, destinat mai multor grupe de vârstă, ce se integreaza în amenajarea generală a parcului, valorificând elementele naturale ale reliefului.
Obiectivele specifice ale proiectului
Rezultate așteptate
Realizarea promovării și publicităţii proiectului Publicitatea proiectului va fi realizată prin intermediul comunicatelor de presă, a panourilor și plăcilor care vor fi amplasate în șantierul de construcții, a materialelor de promovare, a conferințelor de presă, etc. Managementul proiectului Managementul proiectului va fi realizat de către echipa de implementare a proiectului care este formată din specialiști din cadrul Consiliului Local Chitila și consultanți externi.
Membrii echipei de implementare sunt: Elena Petre – Manager de proiect Simona-Gabriela Soare – Responsabil Financiar Ionica Constantin – Responsabil Tehnic Ștefan-Dragoș Dragomirescu – Asistent manager de proiect Mihai Armașu – Responsabil achiziții publice
Echipa de management a proiectului are ca atribuții implementarea activităților proiectului în scopul îndeplinirii obiectivelor proiectului și a indicatorilor.
ORAȘ CHITILA
www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro
|